WANDKAST vintage items


Voor een klant in Wijk aan Zee hebben we een wandkast gemaakt gebaseerd op de spullen die er in moesten. Er waren een aantal items – waaronder een vintage radio, platenspeler en aquarium – die in de kast moesten passen. Kortom alle items zijn opgemeten en aan de hand daarvan is het creatieve proces van bedenken en tekenen begonnen.

 

ONTWERP

Qua ontwerp wilden wij geen doorsnee wandkast maken – niet een simpele vakkenkast met alles recht-toe-recht-aan. De wandkast zelf moet juist onderdeel zijn van de ruimte en een toevoeging zijn aan alle elementen die erin moesten. Naast dat het ontwerp moet passen in het geheel, is er uiteraard ook rekening gehouden met het gebruik. De singles staan op een uitschuifbare lade, zodat er makkelijk doorheen gekeken kan worden. Met de montage zijn meteen alle elektronische onderdelen geplaatst, zodat de snoeren meteen uit het zicht verwerkt werden. De hoge kast is extra sterk gebouwd in verband met het aquarium wat er op zou komen.  Het is een kast geworden waarin alles past, maar die niet te zwaar oogt voor de ruimte waarin het staat. Door de speelse en luchtige elementen die erin verwerkt zijn, is het een mooi geheel geworden.

 

MATERIAAL

Voor het materiaal heeft de klant gekozen voor populieren multiplex. Een houtsoort die licht van kleur is met mooie zichtbare lijnen van de nerven.

 

  • ONTWERP
    DOK80
  • JAAR
    2021
  • MATERIAAL
    Populieren multiplex
Hit enter to search or ESC to close