HALKAST jaren ’30


Voor een klant in Heemstede hebben wij een halkast op maat gemaakt. Het betreft een jaren ’30 huis met een mooie vestibule waarin een praktische, maar ook bijpassende halkast gemaakt moet worden.

 

ONTWERP

Voor het ontwerp van de halkast waren een aantal voorwaarden en eisen waar we rekening mee moesten houden. Het meubel had een bepaalde maximale hoogtemaat – in verband met de lijnen die op de muur zaten. De kast zou naast een glas-in-lood raam komen, waardoor het fijner is als hier een laag gedeelte zou komen zodat het licht mooi door zou schijnen. Daarnaast was er de wens om een bankje te hebben voor het zitgemak bij schoenen aan trekken. Er moest een plek komen voor onder andere sjaals en sleutels. Uit praktijk weten we dat lades ideaal zijn om spullen in op te bergen – dus voor deze onderdelen hebben we lades gemaakt waardoor je altijd makkelijk de gehele opbergplek kan gebruiken. De lade voor de sleutels hebben we in de grote lade verwerkt en krijg je open door middel van ‘push-to-open’. Voor de schoenen hebben we in de hoge kasten planken gemaakt, zodat deze daar netjes in kunnen staan. In het bankje hebben we opbergruimte gemaakt voor onder andere sporttassen. Om de jaren ’30 stijl te krijgen, hebben we paneeldeuren gemaakt en hebben we het bankje bekleed met rabatdelen. Om het niet al te rechtlijnig te maken, hebben we bij het onderstel van het bankje een onderbreking gemaakt. Door zo’n detail voelt het net even anders en krijg je een sfeervolle uitstraling.

 

AFWERKING

De kast is geschilderd in de kleur Pigeon van Farrow & Ball. Deze kleur had de klant verder in de gang ook gebruikt en hierdoor past het mooi bij elkaar. De deuren en lades worden geopend met een porseleinen knop – die elders in het huis ook terug te vinden zijn. Om de kast een mooie uitstraling te geven, is er een topblad gemonteerd van massief eiken.

 

  • ONTWERP
    DOK80
  • JAAR
    2021
  • STIJL
    Jaren '30
Hit enter to search or ESC to close