HALKAST jaren ’30


In deze mooie vestibule in Hilversum is een halkast gewenst waarin diverse spullen opgeborgen kunnen worden, zoals jassen, schoenen, tennisrackets etc. De uitdaging in dit project kwam door de afmetingen en de mooie onderdelen die in de vestibule nog zichtbaar zouden moeten zijn.

 

ONTWERP

Door een schuine hoek aan de zijkant van de kast te maken, is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte zowel buiten als binnen. Op deze manier is het raam naast de voordeur nog steeds zichtbaar en kan er nog een accessoires zoals een plant worden neergezet, waardoor het geen grote massieve kast wordt. Door de ruimte in de kast ook schuin te maken, is er genoeg ruimte gemaakt om daar de jassen te kunnen ophangen. De paneeldeuren zijn gebaseerd op andere paneeldeuren in huis, maar qua belijning lopen ze vrijwel gelijk als de entree deuren van de vestibule naar de hal.

 

AFWERKING

De kast is geschilderd in de kleur RAL9010 – gelijk aan de muren van de vestibule. Door de mooie bijpassende grepen die de klant zelf heeft uitgekozen, is het een mooi geheel geworden.

  • ONTWERP
    DOK80
  • JAAR
    2022
  • STIJL
    Jaren '30
Hit enter to search or ESC to close