BOEKENHOEK woonkamer


In plaats van een standaard boekenkast te hebben, is er bij dit project gekozen om een aantal boeken een ereplek te geven. Er is een kleine kast gebouwd waarin het merendeel van de boeken opgeslagen kan worden. Het blad van de kast is van eiken gemaakt en geeft een mooie sfeer. De wanden en het plafond van de boekenhoek zijn bedekt met vuren mes en schroef delen om het jaren ’30 gevoel terug te laten komen.

De kleur van deze houten delen op de muur en plafond zijn in heel donkerblauw geschilderd om een zo groot mogelijk contrast te krijgen met het wit en het eiken. Op deze manier komen de boeken mooi tot hun recht.

WANDPLANKEN

De wandplanken zijn speciaal ontworpen voor deze hoek. De wandplanken hebben een iets andere hoek gekregen dan gebruikelijk. De planken zijn 2 graden schuiner gemaakt, waardoor de boeken die er op staan altijd iets schuiner naar de muur vallen. Het is een heel subtiel verschil, maar op deze manier vallen de boeken altijd terug en kunnen ze niet van de wandplank vallen.

HERGEBRUIK

Het rechterpaneel van de oude boekenkast hebben we zorgvuldig weggehaald en hergebruikt in de kleinere kast. Het paneel is aangepast qua grootte en ook weer aan de rechterkant geplaatst. Alsof er niets veranderd is. De deurtjes aan de voorkant zijn nieuw en met behulp van sierlijsten in dezelfde sfeer gemaakt. Door het ontwerp en kleurgebruik is het een opvallende hoek, maar door het materiaal past het qua sfeer mooi in het interieur.

  • ONTWERP
    DOK80
  • JAAR
    2018
  • RUIMTE
    Woonkamer
Hit enter to search or ESC to close